Wat houdt verantwoordelijk inkopen in?

Precious Jewel is gepassioneerd over zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van ethische inkoop. Elk gebruikte zilver in onze sieraden is afkomstig uit conflict-vrije zones, zoals Australië en Zuid-Amerika; het pure zilver wordt vervolgens verfijnd tot 92,5% Sterling zilver in Zuid-Korea. Na een strenge kwaliteitscontrole arriveert het zilver in Thailand waar het wordt gemodelleerd, gegoten en gestempeld in een aantal van onze geweldige creatieve ontwerpen.

Wat is 925 sterling zilver?

925 Sterling zilver is fijn zilver, 100% zuiver en is over het algemeen veel te zacht en zwak voor de productie van functionele objecten en/of sieraden; daarom wordt het zilver gelegeerd met gewoonlijk koper om het te versterken en het te behouden van de taaiheid en schoonheid. Sterling zilver is een legering van zilver met een minimum van 92,5% van de massa van zilver, en 7,5% van andere metalen; meestal koper, hoewel zink, platina of geranium ook vaak voorkomen. Deze combinatie maakt het beter bestand tegen schade en krassen.

  • '925' betekent dat het item is sterling zilver
  • '999' wordt gebruikt om pure en onbewerkte zilver beschrijven
  • '750' en '825' zijn niet sterling zilver, dit wordt gebruikt om voorwerpen, zoals bestek en serviesgoed te maken

Hoe zorgen wij ervoor dat onze sieraden veilig zijn?

Het hebben van klanten uit meer dan 30 verschillende landen betekent dat onze producten moeten voldoen aan de internationale veiligheidsnormen.
We moeten de internationale regelgeving zorgvuldig volgen om ervoor te zorgen dat onze sieraden veilig zijn om te dragen en dat ze in overeenstemming zijn met de internationale normen. Hiervoor werken wij nauw samen met een aantal erkende internationale en onafhankelijke testorganisaties.